2e recept, aangeleverd door Marja de Wit
Ingredienten:
300 gr. tagliatelle
250 gr. cherrytomaten
600 gr. verse spinazie
150 gr. kruidenroomkaas
200 gr. gerookte zalmfilet in stukjes gesneden
2 el olijfolie mild
Bereiding:
1) kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking
2) snijd ondertussen de tomaatjes in kwarten. Verhit de olie in een grote pan, voeg in delen de spinazie toe en laat al omscheppend in 2 min. slinken
3) voeg de roomkaas toe aan de spinazie en laat op middelhoog vuur in 3 min. smelten. Voeg de laatste minuut de zalm toe. Breng op smaak met peper. Giet de tagliatelle af en meng door de spinazie-zalmsaus. Garneer met de tomaatjes en serveer direct.
EET SMAKELIJK!!
Groetjes Marja
============================================================================
1e recept:
Waldorfsalade
Benodigd:
2x kipfilet of flink stuk gerookte kip
2x dikke plak ham
Bleekselderij (zoveel je lekker vindt, bijv 4 of 5 stengels)
1 rode appel
Ananas (evt klein blikje of vers natuurlijk) / of rozijnen
1 of 2 eetlepels zilveruitjes (fijn)
Handje walnoten of pecannoten
Citroensap van halve of hele citroen (naar smaak)
2 eetlepels mayonaise
Zout en peper naar smaak
Peterselie
Bereiding:
Kipfilet koken en na afkoeling in kleine stukjes snijden
Of
Gerookte kip in stukjes
Ham in stukjes
Bleekselderij “ontdraden” en in stukjes snijden
Appel in stukjes
Ananas in stukjes (of rozijnen gebruiken)
Alle bovenvermelde ingredienten door elkaar (dus ook zilveruitjes) mengen
Dan citroensap, mayo, zout en peper toevoegen
Op het laatst peterselie toevoegen (smaak / garnering)
Je kunt uiteraard in de aangegeven hoeveelheden naar smaak varieren.
EETSMAKELIJK
========================================================================